FR | NL | EN

Het verhaal

 

In de nabije toekomst staat BrainStorm, een videogamebedrijf op het punt een nieuw spel te lanceren: Infinity.

 

Infinity is een gigantisch multiplayerspel en het is bovendien het eerste om de MindPlug te gebruiken. Dit is een revolutionaire helm die voor de gelegenheid ontwikkeld werd en die het mogelijk maakt beelden, klanken en gevoelens onmiddellijk in het brein van de speler te injecteren.

 

 

Na 7 jaar hard labeur in R&D, is alles klaar voor het lanceren van het spel. De bètaversie-presentaties van het spel gedurende het E3 Salon zijn razend enthousiast door het publiek ontvangen. De eerste teasing-campagnes zijn opgedoken en de Infinity-koorts begint zijn weg te vinden naar het grote publiek…

 

Maar dan gebeurt  het ondenkbare: luttele maanden vóórdat het spel uitkomt, verliest Brainstorm Studio 6 van zijn IT-kopstukken.

 

Bij BrainStorm is het alle hens aan dek: dingen lopen fout terwijl de studio net zijn IT-kopstukken mist. Daarom doet de studio een beroep op een vertrouwenspersoon die een transitieteam op poten kan zetten om de productie verder te helpen terwijl er wordt gewacht op de terugkeer van het gestrande team.

 

En dat is nu net de opdracht van de externe consultant: de ontbrekende mankracht vervangen, en de productie weer in goeie banen leiden. Om dat te bereiken, zal de consultant het duistere mysterie van de studio moeten ophelderen, de bron van de ongelukken aanpakken en de saboteur buitenspel zetten...

 

 

Vanuit een pedagogisch standpunt is het sleutelwoord vopor de bewustmaking de afwezigheid: de speler moet 6 personen vervangen over wie hij niets weet. Om dit te bewerkstelligen, moet hij onderzoek doen naar hun competenties, menselijk kwaliteiten maar ook hun schoolcarrière.

 

Onder het mom van een futuristisch en fantastisch plot, dient de speler het complete profiel van de verschillenden afwezigen te reconstrueren: wat is hun baan, wat zijn de benodigde menselijke en professionele kwaliteten, en wat voor opleiding(en) hebben ze genoten.

 

Het is dus op een zeer intense wijze dat de speler kennismaakt met de verschillende beroepen. En op het einde heeft hij een globaal zicht verkregen van de manier waarom de verschillende IT-beroepen concreet en praktisch worden ingevuld.

[ EROVER SPREKEN ] [ CONTACTEER ONS ] [ UITSCHRIJVEN ] [ HOME ]

Share
© EVOLIRIS 2012 - SERIOUS GAME BY CROSSROADS | WETTELIJKE BEPALINGEN